HIV-smittede kan få behandling i Roskilde

Roskilde Sygehus vil nu tilbyde HIV-smittede i Region Sjælland behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

HIV-smittede borgere i Region Sjælland kan nu få behandling på Roskilde Sygehus. Dermed slipper mange for den ekstra transporttid ved at være i behandling på hospitaler i København. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

 

- Mange af de HIV-smittede er erhvervsaktive, og der kan være transporttid at spare eller andre praktiske grunde til, at de gerne vil i behandling hos os, siger specialeansvarlig overlæge i infektionsmedicin, Ulrik Bak Dragsted, Medicinsk Afdeling.

 

Han oplyser, at HIV-smitte behandles med 3-4 slags forskellige medicin, og forud for hver kontrol bliver der taget en blodprøve. 

 

- Medicinen har vist sig meget effektiv, og de fleste HIV-smittede kan leve et stort set normalt liv som alle andre med en kronisk sygdom, der er nødt til at tage medicin hver dag. Men vi forklarer de HIV-smittede, at de er nødt til at tage medicinen resten af deres liv. Medicinen virker ved at blokere virus, men vi kan ikke fjerne virus fra kroppen. Det betyder, at hvis man holder pause fra medicinen, er der risiko for, at virus udvikler resistens overfor medicinen, og det giver øget risiko for at udvikle sygdomme og dø, forklarer overlæge Ulrik Bak Dragsted.

 

Der er omkring 441 kendte HIV-smittede borgere i Region Sjælland.


Nyhedsoverblik