Historier fra Afrika

Torsdag handlede konfirmationsforberedelsen i Munke Bjergby om historier fra Afrika. Det var Sultkaravanen, der kom forbi og talte om sult i Afrika.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en lidt anderledes konfirmationsforberedelse, konfirmanderne i Munke Bjergby fik torsdag. Her kom Folkekirkens Nødshjælps Sultkaravane forbi og fortalte om, hvordan det er at leve med sult helt inde på livet.


- Det er fordi, jeg synes, at konfirmanderne har godt af at få et udblik til den store verden, og de har også godt af at høre, hvordan mennesker lever i den tredje verden og hvordan fattige menneskers vilkår er, siger Kirsten Fogsgaard, der er sognepræst i Munke Bjergby.


I alt består Sultkaravanen af 25 unge, der har boet hos fattige familier i forskellige lande i Afrika. Fire af dem fortalte torsdag i Munke Bjergby om deres oplevelser fra Afrika.


- Det er simpelthen for at få dem tættere ind på livet, få dem til at opleve nogle af de her uligheder, der er, når man kommer ud i verden, siger Anders Bue Bitsch, der er karavaneleder i Sultkaravanen.


 


Blev klogere på Afrika


Konfirmanderne lærte noget af historierne fra Afrika.


- Jeg har fundet ud af, at der er folk i verden, der har brug for hjælp, som man faktisk kan hjælpe ved ikke at gøre særlig meget, siger Kaya Amundsen.


- Man kan gøre en forskel i stedet for bare at ligge derhjemme på sofaen og tænke arg, det gider jeg ikke, siger Freja Berggren.


Sultkaravanen tager også rundt for at fortælle om, hvor vigtig indsamlingen til Afrika den 10. marts er, og den forskel pengene gør.


- Der er helt klart tydelige tegn på, der sker en udvikling og det hjælper rigtig meget. Jeg kan fortælle, at jeg kunne drikke vandet alle steder i Afrika uden at rense det. Det kunne man ikke for bare fem år siden, siger Anders Bue Bitsch.


Sultkaravanen fortsætter rundt i landet indtil den 8. marts.


Nyhedsoverblik