Hidsige skovflåter

Kvinde på udflugt til Sydsjælland fik 45 skovflåter på sig

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er højsæson for skovflåter, men 45 skovflåter efter en enkelt tur i skoven, det er sjældent, siger skovfoged fra Skov- og Naturstyrelsen Storstrøm, Anders Walther Hansen.

- Sådan er det normalt ikke. Man kan få en enkelt eller to på sig. Den pågældende kvinde har placeret et fugtigt sted med en stor koncentration af æg, larver og nymfer. Det skete faktisk også for min søn for nogle år siden - han var helt levende, da han rejste sig, siger Anders Walther Hansen.

Skovflåten bliver ofte kaldt "skovens farligste rovdyr". Det hænger sammen med, at en lille den af skovflåten bærer bakterien borrelia, som via biddet bliver overført til mennesker, og det kan i sjældne tilfælde udvikle sig til sygdommen borreliose.

I Sorø Skovbørnehave kender børnene udmærket skovflåten. Mange af dem har haft een eller flere på sig.

- Det er ikke rart, men jeg er ikke bange for dem, siger 6-årige Aske Berggren.

- Det er jo en af de ting, vi må leve med. Vi ved også, at det kun er en lille procentdel af skovflåterne, der er farlige, så derfor prøver vi meget at undgå hysteri omkring det, siger lederen af Sorø Børnehave Julie Hartmann.

Skovfoged Anders Walther Hansen er enig.

- Det er bare med at komme ud i naturen, men man skal tjekke sig selv og sine børn efter, når man kommer hjem. Så er der ingen risiko, siger han.

 

  


Nyhedsoverblik