Hemmeligholdt rapport: 8 underretninger og 3 år før voldsramte børn blev fjernet

Hemmeligholdte dele af Ankestyrelsens rapport om overgreb og misbrug på er nu kommet frem. Den afslører blandt andet, at Holbæk Kommune ventede årevis på at fje

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligere på året offentliggjorde ankestyrelsen kulegravningen af en række sager om overgreb på børn og unge.

I alt ti kommuners håndtering af mishandlingerne blev gennemgået. Det skabte stor debat, men præcis hvordan de enkelte kommuner håndterede sagen har hidtil været hemmeligholdt i rapporten.

Nu er P4 Sjælland/P4 Nordvestsjælland kommet i besiddelse af den hemmelige del af rapporten. I den kan man blandt andet læse, hvordan Holbæk Kommune håndterende en sag om vold mod tre børn i en familie, og hvordan Lolland Kommune håndterede en sag om en fars seksuelle misbrug af sin datter, fra hun var 15 måneder til hun blev seks år.

I sagen fra Holbæk Kommune afslører P4 hvordan der har været tilknyttet fem forskellige sagsbehandlere til sagen på bare fire et halv år. Sagen handler om en mors årelange vold mod sine tre børn.

Den hemmeligholdte del af rapporten viser også, at der skulle ikke mindre end OTTE underretninger og mere end tre år inden kommunen i april 2010 fik børnene fjernet og anbragt hos en plejefamilie.

Direktør for Børn og Unge i Holbæk Kommune fortæller til P4 at de har lært af sagen og af kritikken.

- Vi har bl.a. skabt et bedre samarbejde og bedre arbejdsbetingelser for sagsbehandlerne, siger Rene Junker.

I den barske sag fra Lolland, hvor en far seksuelt udnyttede sin datter fra hun var 15 måneder, var familien ikke kendt i kommunen før politiet i forbindelse med en anden sag mod faderen, ransagede lejligheden og afslørede faderens sexmisbrug.

Men også her siger kommunen, at de har lært af sagen.

- Vi har bl.a. skabt bedre samarbejde mellem kommunens forskellige afdelinger, og vi anskaffet et program, så vi kan følge de såkaldte vagabonderende familier, siger direktør for Børn og Unge, Hans Rasmussen til kanalen.


Nyhedsoverblik