Helge Adam Møller brækker håndled i cykelstyrt

Foto: TV ØST

Han brækkede venstre håndled i et cykelstyrt ved sit hjem. Hans valgprogram fortsætter uændret.

Helge Adam Møller (K) styrtede søndag formiddag på sin 18-gears racercykel og brækkede venstre håndled to steder.

Folketingskandidaten havde været på en lang cykeltur søndag morgen, da han kører galt 100 meter fra sit hus i Næstved, fordi en bil på vejen holdt "lidt anderledes end normalt".

- Jeg havde nok lidt for meget fart på, for nu var jeg næsten hjemme til morgenmad, troede jeg, forklarer Helge Adam Møller.

- Jeg bremser kraftigt med håndbremserne og får blokeret hjulet. Så stod cyklen stille, og jeg forsvandt ud over med 30 kilometer i timen, siger Helge Adam Møller og tilføjer:

- Min mor havde sagt "Helge, du er en klumpedumpe", hvis hun havde levet endnu, siger den 68-årige konservative profil.

Normalt løber Helge Adam Møller, men på grund af en fibersprængning, har han i den seneste tid cyklet i stedet.

Nu har han armen i gips til albuen og skal beholde gipsen på i fem uger. Derudover pådrog han sig skrammer flere steder på kroppen, men intet alvorligt.

- Jeg havde cykelhjelm på, det var klogt. Det lærte jeg for 20 år siden, da jeg styrtede i et stort motionscykelløb og B.T. bragte mig på forsiden. Der havde jeg ikke cykelhjelm på, og jeg var formand for færdselssikkerhedsrådet. Det var ikke så godt.

Skaderne får ikke konsekvenser for hans valgprogram. Mandag, hvor det er flagdag for de danske soldater, skal Helge Adam Møller være hovedtaler på torvet i Aalborg.

- Det var heldigvis venstre håndled, der brækkede, og jeg er højrehåndet, så det letter jo lidt. Og gipsen går ned lidt over knoerne, så jeg kan bevæge fingrene lidt. Nu har jeg prøvet om jeg kan snøre et snørebånd, og det lykkedes.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App