Havarikommission undersøger togulykke

Foto: TV ØST

Havarikommissionen undersøger nu den tragiske togulykke, som i går kostede en 10-årig drenge livet på stationen i Tølløse.

Havarikommissionen skal nu kortlægge de sidste sekunder op til gårsdagens tragiske ulykke, hvor en 10-årig drenge blev påkørt og dræbt af et tog på stationen i Tølløse.

Ifølge politiets foreløbige oplysninger blev drengen ramt idet, han forsøgte at krydse jernbaneoverskæringen på sin cykel. Den 10-årige havde angiveligt ikke opdaget toget på trods af advarselssignaler på parronen.

- Der har været stillet spørgsmål, om han har været udstyrret med headset og hørt musik, så han af den grund ikke har hørt toget. Men det kan vi afvise fuldstændig. Han havde en mobiltelefon på sig, og den lå i hans lomme, siger Vicepolitikommissær ved Holbæk lokalpoliti, Keld Rasmussen.

Banedanmarks foreløbige undersøgelser har også vist, at der ikke var fejl i signalsystemet på perronnen, da ulykken skete.

- Vi kan konstatere, at det har virket med fuld lyd og lys. En enkelt pære er sprunget, men det vurderes, at det ikke på nogen måde kan have medvirket til ulykken, siger Helle Bøhl-Møller, der er sektionschef ved Banedanmark.

Hun understreger desuden at lydsignalerne ved perronen er meget høje og ikke til at overhøre:

- Og det betyder, at vi har alt mulig grund til at antage, at han har faktisk været opmærksom på, at anlægget var gået i gang. Men da han ikke kunne se toget har han formodentlig tænkt. 'Jamen toget, det er ikke kommet endnu, så jeg kører lige over'. Det er den teori, vi opererer med lige nu.

Det er dog Havarikommissionens undersøgelser, som er afgørende i kortlægningen af ulykkesårsagen. Men konklusionen forventes tidligst at være klar om to måneder.

04:29 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App