Det vi har sammen

Hårdt såret soldat er død

Foto: TV ØST

Flaget er på halv stang på Antvorskov Kaserne. I aftes døde konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen af de kvæstelser han pådrog sig den 31. oktober i Afghanistan. Han blev 22 år.

Danmark og Gardehusarregimentet i Slagelse mistede i aftes endnu en soldat.

- Jeg må desværre med sorg meddele, at vi tirsdag aften den 17. november mistede en af vore soldater, da konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen døde af sine kvæstelser på Rigshospitalet i København, lyder det fra chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard, i en pressemeddelelse.

- Med sårede soldater har man altid et håb om, at den kritiske situation vil udvikle sig til det bedre, men det håb brast desværre i aftes, og jeg har den største medfølelse med familien og de pårørende, der har levet med det samme håb, og som nu går en svær tid i møde, siger Niels Henrik Bundsgaard.

Rune Westy Zacharias Nielsen blev 22 år. Han tilhørte 2. spejderdeling i 2. lette opklaringseskadron, som er opstillet på Bornholm og er en del af Gardehusarregimentet. Han blev hårdt såret under en fodpatrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai den 31. oktober af en improviseret sprængladning.

Tip os Har du et godt tip?