Grønlandske aviser trykkes i Holbæk

Foto: TV ØST

Grønlands eneste to aviser bliver nu trykt i Holbæk. På trods af store fragtomkostninger er det en god forretning for dem, skriver dagbladet Nordvestnyt.

De to aviser er blevet trykt på verdens største ø i 150 år, men nu trykkes avisen AG - også kaldet Grønlandsposten - og avisen Sermitsiaq på Medieselskabet Nordvestsjællands trykkeri i Holbæk.

Aviserne bliver fløjet til Søndre Strømfjord, hvorefter de flyves videre til Nuuk og de andre byer på kysterne. Typisk har læserne aviserne om aftenen grønlandsk tid samme dag, som de blev fløjet fra Danmark.

- Det var vemodigt at opsige samarbejdet med det grønlandske trykkeri. Men alt i alt sparer vi et pænt beløb på at få trykt aviserne i Danmark, siger den administrative chefredakør for fonden AG/Sermitsiaq, Poul Krarup, der driver begge aviser.

For Trykkeriet Nordvestsjælland, der ugentligt trykker 1,4 millioner aviser, tager det bare omkring 10 minutter at trykke henholdsvis de 1900 AG-aviser og de 2400 Sermitsiaq-aviser.

- Det er en lille kunde, men vi tjener selvfølgelig på det, og derudover er det da en sjov og speciel opgave, siger Niels Grindsted, teknisk direktør for Trykkeriet Nordvestsjælland, der blandt andet trykker Nordvestnyt, Politiken, Jyllands-Posten samt Ekstra Bladet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App