Grillmaden er værre end trafikos

Når sommeren er over os, bliver grillene kørt frem rundt om i regionen. Men en ny undersøgelse viser at overdreven brug af grill kan øge kræftrisikoen. Nogen af løsningerne hedder mere mikrobølgeovn og mindre barbecuesovs

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny undersøgelse lavet i Norge viser, at det kan være rigtig giftigt, at spise for meget grillmad. - Hvis man spiser grillmad mere end 30 gange om året, er det faktisk værre end at færdes i tæt befærdet trafik, siger Seniorforsker Mona- Lise Binderup ved Fødevareinstituttet. Men der er et par gode tips til, hvordan man kan nedsætte risikoen for kræft. - Kødet kan forvarmes i mikrobølgeovn - Man kan sørge for at kødet ikke er for fedt, så fedtet drypper ned på kullet - God lufttilførsel. Luk ikke for tilførslen. - Større kødstykker grilles. Sådan at overfladen bliver mindre i forhold til volumen - Maden vendes flere gange under grillning

 

- Afstanden mellem mad og varmekilde øges.

 - Varmekilden skal placeres over eller ved siden af sådan, så at fedt ikke kan dryppe ned og antænde kulles.

- Grill ved lavere temperaturer


Nyhedsoverblik