Grillmaden er værre end trafikos

Foto: TV ØST

Når sommeren er over os, bliver grillene kørt frem rundt om i regionen. Men en ny undersøgelse viser at overdreven brug af grill kan øge kræftrisikoen. Nogen af løsningerne hedder mere mikrobølgeovn og mindre barbecuesovs

En ny undersøgelse lavet i Norge viser, at det kan være rigtig giftigt, at spise for meget grillmad. - Hvis man spiser grillmad mere end 30 gange om året, er det faktisk værre end at færdes i tæt befærdet trafik, siger Seniorforsker Mona- Lise Binderup ved Fødevareinstituttet. Men der er et par gode tips til, hvordan man kan nedsætte risikoen for kræft. - Kødet kan forvarmes i mikrobølgeovn - Man kan sørge for at kødet ikke er for fedt, så fedtet drypper ned på kullet - God lufttilførsel. Luk ikke for tilførslen. - Større kødstykker grilles. Sådan at overfladen bliver mindre i forhold til volumen - Maden vendes flere gange under grillning

 

- Afstanden mellem mad og varmekilde øges.

 - Varmekilden skal placeres over eller ved siden af sådan, så at fedt ikke kan dryppe ned og antænde kulles.

- Grill ved lavere temperaturer

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App