Gør rejsetid til arbejdstid

Konference sætter fokus på, hvordan Sjælland kan blive et bedre sted at bo og etablere virksomhed

Der bør være bredbåndsadgang i alle tog, således at pendlere kan arbejde på vej til og fra jobbet.

Forslaget kommer fra Region Sjælland og blev ifølge Dagbladet fremlagt ved en konference tirsdag i Roskilde, hvor der blev sat fokus på, hvordan Sjælland kan blive et bedre sted at bo og etablere virksomhed.

 Region Sjælland mener, at forslage, hvis det gennemføres, kan føre til , at det bliver almindeligt accepteret, at en del af den daglige rejsetid indregnes som almindelig arbejdstid. 

- Kommer der bredbånd i togene, vil man kunne besvare mails og løse andre opgaver i toget. Det vil betyde, at en del arbejdsgiverne måske vil gå med til, at for eksempel halvdelen af transporttiden regnes for arbejdstid, mente direktøren for Lollandsbanen Jens-Peter Lynov.

Han understregede samtidig behovet for hyppigere tog, overholdelse af køreplanen og bedre information, men mente at ikke mindst muligheden for arbejdstid i toget vil tiltale mange, som jo i sidste ende vil få mere fritid.

På konferencen drøftede repræsentanter for erhvervsliv, uddannelsessektoren, region og kommuner også, hvordan man kan hæve uddannelsesniveauet i regionen og få flere til at kaste sig ud i at etablere virksomhed her.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App