Godsejer tvinges til at fælde ulovlige juletræer

Foto: TV ØST

Godsejer på Lundbygård Gods, Bernt Johan Collet, overtræder fredningsloven, fordi han har plantet en masse juletræer på en del af sin grund, der er fredet. Derfor kræver Næstved Kommune nu, at han fælder i ti-tusindvis af træer.

Godsejeren, der også bærer titel af hofjægermester og tidligere forsvarsminister for de konservative under Schlüter-regeringen, ejer ualmindeligt meget jord og også et ganske stort, fredet område. Det skriver Sjællandske.

For det kan godt være, at Bernt Johan Collet har set en velsignelse i at plante juletræer og fælde dem hen mod julen for at få dem solgt. De planer må han imidlertid spejde langt ud over sine skønne jorder efter.

Næstved Kommune har netop sendt ham et påbud, hvor han bliver bedt om inden 6. marts at fælde ti-tusindvis af juletræer fordelt på cirka 10 hektar. Kommunen skønner, at Collet har brudt fredningsloven ved at plante juletræer på et område, som netop er fredet. Hvis ikke Collet selv fjerner træerne, så vil det om nødvendigt blive gjort med magt fra myndighedernes side og på Collets egen regning, skriver Sjællandske.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App