Glæde over at betalingsring vakler

Foto: TV ØST

Modstanderne af ringen vejrede morgenluft, da det i morges forlød, at Socialdemokraterne i forhandlingerne med SF var parate til at give den kollektive trafik ekstra penge uden at indføre betalingsringen.

Roskildes socialdemokratiske borgmester, Joy Mogensen, håber, at det er udtryk for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har lyttet til blandt andre borgmestre og pendlertalsmænd. Hun peger på, at betalingsringen hverken vil løse kø-problemerne ude på Sjælland eller miljøproblemerne i København, hvor bilerne kunne forurene videre, når først afgiften var betalt.
Christian Plank, der er medlem af Lejre Kommunalbestyrelse for SF, håber, at der nu bliver investeret i den kollektive trafik som det første.
- Vi gik jo til valg på, at betalingsringen først skulle indføres, når der var investeret i bedre og billigere togpladser. Vi skal have flere og større tog herude fra, og så skal det være billigere, siger Christian Plank til DAGBLADET Roskilde.

I modsætning til sine borgmester-kollegaer og partifæller i Venstre i øvrigt, ærgrer borgmester i Ringsted, Niels Ulrich Hermansen, sig.
- Hvis man havde investeret pengene målrettet i den kollektive trafik, så er jeg positivt indstillet over for en betalingring. Pendlerne har i dag elendige transportforhold, uanset om de vælger bilen eller toget. Og det problem bliver man altså stadig nødt til at løse, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App