Giftig stemning i Slagelse byråd

Valgkampen bliver barsk i Slagelse for tonen i byrådet er hård, og det bliver et tæt opløb mellem to fløje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Analyse:

Hvis Arbejdstilsynet gennemførte et kontrolbesøg i byrådet i Slagelse ville det formentlig prompte udløse et påbud om at få gjort noget ved det psykiske arbejdsmiljø. Der er iskold luft mellem flere af byrådsmedlemmerne. Debatterne i byrådssalen bliver ofte aggressive, og de verbale øretæver fortsætter i den lokale presse. Der er alle muligheder for at valgkampen i Slagelse bliver giftig.

Et tilbageblik
Men lad os lige kigge lidt tilbage:

Venstre var godt i gang med at fejre sejren efter sidste valg, da partiet pludselig opdagede, at en stor fremgang ikke kunne bruges til ret meget. Mens Venstre havde armene oppe i sejrsrus, så havde Lis Tribler taget arbejdshandskerne på. Socialdemokraten havde fået både de radikale og de konservative over på sin side.  Og så var det det flertal hjemme – selvfølgelig støttet af SF.

Det må ikke ske igen.
Et borgerligt flertal må ikke give en socialdemokratisk borgmester: Det har Venstre, konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance lovet hinanden denne gang.

De er gået i valgforbund sammen. Der må nemlig ikke gå stemmer til spilde – og så alligevel.  For Dansk Folkeparti fandt hurtigt ud af, at partiet ikke ville være i stue med Liberal Alliance, og så blev alliancen smidt ud af forbundet.
Det gør det ikke nemmere at vinde magten

DF forventer fremgang
Men på plussiden står, at Dansk Folkeparti bliver spået en fremgang på måske et par mandater. Partiet blev det største i Slagelse under valget til Europa-Parlamentet. Og selv om landstendenser ikke slår fuldt igennem i lokale valg, så er der formentlig en del at hente for Dansk Folkeparti.

Venstre fik et forrygende valg sidste gang, og det kan blive svært for den nye spidkandidat Sten Knuth at gøre det endnu bedre. Han har kun en periode i byrådet, men til gengæld har han taget orlov fra sit job for at kunne hellige sig valgkampen fuldt ud..

Triblers håb
Lis Tribler skal håbe på tre ting.

1. Hun skal håbe på, at utilfredsheden med kommunesammenlægningen ikke er alt for stor. For som kommunens borgmester, så kommer hun og Socialdemokraterne til at betale regningen, hvis borgerne ude i de sammenlagte kommuner føler, at der for langt ind til rådhuset i Slagelse.

2. Hun skal også håbe på, at SF går frem. Hvis folkesociallisterne i Slagelse kan ride med på Villy-bølgen, så kan det sikre Lis Tribler hendes fjerde periode som borgmester

3. Endelig kan hun håbe på, at de radikale sniger sig ind. Partiet fik rigeligt med stemmer til et mandat sidste gang.  Og partiets spidskandidat Ali Yavuz har på forhånd lovet Lis Tribler sin støtte.

Valgkamp i gang
Valgkampen er godt i gang i Slagelse. Et tema, som både Venstre og Dansk Folkeparti har hevet frem er, at det er på tide at give de gamle kommuner Hashøj, Korsør og Skælskør en større del af anlægskronerne. De angriber Lis Tribler for at centralisere. De siger, at det seneste eksempel er, at Lis Tribler vil bygge et såkaldt stadioncenter i Slagelse ved idrætsparken, der skal rumme teater, erhvervscenter, sportsaktiviteter og meget, meget mere.

De 200 millioner kroner, som det vil koste, kunne bruges bedre andre stedet, siger Venstre og Dansk Folkeparti. Men den borgerlige fløj er ikke helt klar i mælet. Den konservative topmand Niels Jørgensen er i hvert fald ikke så kategorisk i sin afvisning.

Dansk Folkeparti har allerede gjort balladen i især Slagelses nordby til et emne, der er svært at kommen udenom.  Placeringen af ”Sikringen” midt i Slagelse har tidligere udløst heftig debat, og flere politikere venter, at placeringen af det psykiatriske fængsel med de farlige indsatte bliver et tema frem mod den 17. november.


Nyhedsoverblik