Gidselfamilie er måske tæt på frigivelse

Foto: TV ØST

Somalisk medie hævder, at de danske gidsler i Adenbugten har forladt gidselskibet og måske bliver frigivet.

 

De syv danskere, som har været holdt som gidsler af somaliske pirater siden februar, er måske tæt på en frigivelse.

Det somaliske internetmedie Somalia Report citerer tirsdag en somalisk pirat for, at gidslerne har forladt gidselskibet MV Dover.

Piraten, som angiveligt hedder Mohamed Ahmed, fortæller, at piraterne har fået en løsesum på tre millioner dollar for at løslade gidslerne.

Gidslerne skal nu befinde sig i en lille båd, der er på vej til et krigsskib, muligvis et dansk.

Men ifølge Nato er der ingen danske krigsskibe i nærheden. Der er heller ingen officielle kilder, hverken Nato eller EU, der kan bekræfte, at der er udbetalt en løsesum.

Vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne, men siger til Ritzau, at man "Indtil videre" ikke udtaler sig ikke i denne sag af hensyn til familien og de pårørende.

At gidslerne har forladt MV Dover behøver ikke betyde, at de er på vej til en frigivelse. Det er ikke første gang, gidslerne har forladt MV Dover, under gidseltagningen.

Efter at have gennemført det meste af en jordomsejling i en 43 fods Dynamic ING sejlbåd blev de syv gidsler taget til fange den 24. februar ud for Afrikas Horn. De har med andre ord været gidsler i mere end et halvt år.

Gidslerne er ægteparret fra Kalundborg Jan Quist Johansen (52) og Birgit Marie Johansen, teenagebørnene Rune (17), Naja (13), og Hjalte (15).

Familien havde to unge gaster med om bord, som også blev taget til fange: Rane Lund (29) og Viktor Greir (23).

/ritzau/

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App