General: Vi svigter ikke skadede soldater

Selvom kamppause-kompagniet på Antvorskov Kaserne nedlægges, så bliver skadede veteraner ikke overladt til sig selv, lover Forsvarskommandoen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fysisk og psykisk sårede krigsveteraner ender ikke i et ingenmandsland, når Gardehusarregimentet efter ordre nedlægger det såkaldte kamppause-kompagni.

Det forsikrer Forsvarskommandoen over for Ritzau.

- De af forsvarets skadede veteraner, der har brug for støtte, skal have støtte, og der skal tages hånd om dem, siger generalmajor Per Ludvigsen, der er chef for Personelstaben i Forsvarskommandoen, i en skriftlig meddelelse.

Skal på veterancenter - og så videre

Veteraner, der på grund af skader af den ene eller anden art indgår i et rehabiliteringsforløb, vil fremover komme til at høre under Veterancentret.

Det skal ifølge Forsvarskommandoen sikre én faglig indgang og derved bedre koordination.

- Den nye ordning vil først blive sat i gang, når vi er sikre på, at den virker ordentligt. Det er vi også i dialog med blandt andre Hærens Konstabel- og Korporalforening om, siger Per Ludvigsen.

Var designet til at få folk klar igen

Kamppause-kompagniet består af krigsveteraner i alderen 22 til 52, der typisk har været på missioner i Irak og Afghanistan.

De færreste er "fit for fight". Enkelte har fået en eller flere amputationer. De fleste har fået traumer efter at have set civile og kolleger blive dræbt.

Kompagniet har indtil nu været en form for "kravlegård", hvor de fysisk og psykisk syge soldater har fået tid og ro til at komme på fode igen.

Skal gøres klar til nyt job

Med den nye ordning er håbet, at der sikres endnu bedre støtte til skadede veteraner, så deres mulighed for at skabe sig en meningsfyldt fremtid og tilværelse, blandt andet ved at varetage et job i eller uden for forsvaret, optimeres.

Ifølge soldaternes fagforening, Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), er nedlæggelsen heller ikke umiddelbart en dårlig idé.

- Det er et forsøg på at lave en bedre struktur. Ind til nu har det ikke været gennemskueligt for nogen, hvordan man kom igennem systemet i forhold til rehabilitering, sagde formand Flemming Vinther lørdag.

/ritzau/


Nyhedsoverblik