Det vi har sammen

Gang i krudt-salget

Foto: TV ØST

I både Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing Falster melder butikker om en stigning i salget af fyrværkeri - trods varsler om silende regnvejr nytårsaften.

Man skal finde sin vandtætte jakke frem, hvis man agter at driste sig udendørs nytårsaften i forsøget på at sende farvestrålende raketter til himmels. For både festfyrværkeriet og den ansvarlige luntetænder-person bliver godt fugtige, fortæller DMI i den seneste vejrudsigt.


Alligevel melder flere butikker, der sælger fyrværkeri om et stigende salg. Hos Harald Nyborg i Holbæk fortæller butikschefen, at det går forrygende.


-Vi ligger 10-20 procent over salget sidste år på nuværende tidlspunkt, siger Leif Christiansen til TV2 ØST. 


Den tendens bekræfter kollegaerne i både Næstved og Nykøbing Falster. Og i Slagelse sir butikschef Charlotte Label fra Jem & Fix også at salget af fyrværkeri bliver højere i år end sidste år, og hun peget blandt andet på de udvidede åbningstider som årsag.


En del af forklaringen kan være, at folk har købt ind tidligere i år på grund af den måde nytåret falder på. Men butikscheferne mener alligevel at fyrværkerisalget i 2012 vil komme til at ligge over 2011 når det bliver gjort endeligt op.


 

Tip os Har du et godt tip?