Gadefødsel skaber undren hos flere partier

Foto: TV ØST

Lørdag kom en lille dreng til verden på en parkeringsplads, fordi forældrene ikke nåede på sygehuset. Flere politikere undrer sig nu over Region Sjællands totale afvisning af et samarbejde med privatklinikker.

Lørdag fødte Stine Klinksgaard en lille søn. Men det gik på ingen måde som planlagt.

- Jeg kom kun lige ud af bilen og holdt så i de der tagbøjler vi har på taget, siger hun.

Hun måtte føde stående op af sin bil på parkeringspladsen ved Holbæk Sygehus. Hun er nemlig en af mange i regionen, som har meget langt til fødeafdelingen.

- Det her kommer til at gå ud over nogen. Så er spørgsmålet hvornår de kommer til at lave det om. Er det, når der er et barn, der er dødt eller en mor, der ikke kommer godt igennem det, spørger hun.

- Det er jo fuldstændig latterligt at der ligger et sted 200 m væk og det må hun så bare ikke og så skal hun føde på den her måde og det er bare kværulanteri, siger formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

- Vi er da meget åbne overfor, hvis der kan findes andre løsningsmuligheder. Hvis der er nogle, der vælger aktivt ikke at benytte alle hospitalsfaciliteterne eller for eksempel vil hen på en fødeklinik eller andet, siger Henrik Sass Larsen, politisk ordfører i Socialdemokratiet.

Og i dag er meldingen så noget mindre afvisende fra Regionen.

- Vi har jo meget lange afstande i vores region, så jeg synes vi skal prøve at kigge på, om vi skal supplere med fødeklinik, og om det er muligt at lave nogle fornuftige aftaler både fagligt og økonomisk, siger formanden for Sygehusudvalget i Region Sjælland, Flemming Stenild.

På trods af episoden kan det godt være, at Stine Klinksgaard skal have et barn mere.

- Det kan sagtens tænkes, det har vi da snakket om. Men så tror jeg vi skal have et andet alternativ, siger hun.

Der ligger ellers en privat fødeklinik kun 200 meter fra hendes hjem. Men som vi fortalte i går, har Region Sjælland i en lang periode afvist at samarbejde med private klinikker på trods af de store afstande til fødeafdelingerne. Det skaber i dag undren hos flere partier.

01:58 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App