Det vi har sammen

Fysioterapeutuddannelsen i Næstved hitter

Foto: TV ØST

I Næstved kæmpede over 400 ansøgere om de tyve pladser, der er op fysioterapeutuddannelsen i Næstved efter sommerferien.

Det er kamp om at bliver fysioterapeut i Næstved. I alt har 404 ansøgt uddannelsen, men det er kun 20 studerende, der kan starte efter til september. Såan er konklussionen i en pressemeddelelse fra University College Sjælland.

Ifølge Politiken er fysioterapeutuddannelsen den anden mest populære uddannelse i Danmark.

Men uddannelseschefen efterlyser flere studiepladser.

- Vi ville meget gerne have flere studerende, så det er ærgerligt, at vi må afvise så mange. Når vi i Danmark har en målsætning om, at 60% af en ungdomsårgang får en mellemlang eller lang videregående uddannelse, ville vi gerne have mulighed for at optage flere studerende, siger uddannelseschef på fysioterapeutuddannelsen i Næstved Bodil Vassard i pressemeddelelsen.

Hun forklarer videre, at det ikke vil efterlade de unge i arbejdsløshed, hvis de får lov til at øge antallet af studiepladser.

- Der er praktikpladser nok, og jobsituationen er god med mange muligheder. I disse år vokser aftagerfeltet især på det private felt med fysioterapeutiske klinikker, siger Bodil Vassard.

Tip os Har du et godt tip?