Fyringer i Scandlines

Foto: TV ØST

OPDATERET: 100 ansatte i Scandlines står nu til at miste jobbet efter at rederiets bestyrelse i dag besluttede at udflage den ene af rederiet to nye færger til Tyskland. Flere tillidsrepræsentanter er rystede.

Den ene af de to nye færger mellem Gedser og Rostock kommer til at sejle under tysk flag, mens den anden forbliver under dansk flag. Rederiet slår dermed halv skade om de to nye superfærger. Dermed står 100 danske medarbejdere til at blive fyret, mens 70 skal forflyttes.

Tillidsrepræsentanter rystede

TV2 ØST har talt med flere tillidsrepræsentanter. De er alle rystede og oprørte over udmeldingen.

-Selvom det kun er én færge der bliver indregistreret i Tyskland, så er det stadig et stort tab for de ansatte, siger Joan Britt Willumsen, fælles tillidsrepræsentant for cateringsafdelingen i Scandlines

Ansatte kan fyres fra fire færger

Det er ikke kun de ansatte på Gedser-Rostock færgen, der risikerer en fyring, mener 3F i Guldborgsund

- Som vi forstår det, så betragter Scandlines Østersøen som ét arbejdsområde. Det vil sige, at de vil have lov til at fyre på alle fire færger, siger Erik Ravn, faglig sekretær, 3F Guldborgsund.

Det samme gælder de 70 ansatte, som skal forflyttes. De kan risikere at blive rokeret fra den ene overfart til den anden. Det er fagforbundet stærkt utilfredse med.

- Vi har opfordret til, at når det er i Gedser der nedlægges stillinger, så er der dér man bør fyre. Fordi vi er af den opfattelse, at man enten er ansat det ene eller andet sted, siger Erik Ravn til TV2 ØST.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Scandlines.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App