Fyr op med græs

Foto: TV ØST

Frem for at lade flere hundrede kilometer græs ligge og rådne op i i vejkanten - så samler man det op i Vordingborg Kommune og omdanner det til brændsel i form af piller og briketter.

Græsset fra grøftekanten har lige så meget energi i sig som 400.000 liter fyringsolie, og det betyder store besparelser for kommunen.  For det koster kun cirka 2,75 kroner at høste og producere den mængde græs, der svarer til en liter olie til 9,50. Det skriver P4 Sjælland.

Projektet går under navnet Rabatpillen og drives af kommunens eget aktiveringsprojekt.

Lederen af praktisk service i Vordingborg, Kurt Schierup, ser da også store perspektiver i projektet, skriver ingeniøren.dk.

- Perspektivet er enormt stort. Der er ikke nogen aftaler på plads endnu, men der skal snart til at ske forhandlinger. Desuden har Dong jo sat alle sine decentrale forbrændningsanlæg til salg. Jeg ved, at der i Vordingborg Kommune er planer om at købe anlægget på Madsnedø, og hvis det bliver tilfældet, kan vi ved at fyre med halvt halm, halvt græs på kort tid blive en af Danmarks grønneste kommuner, siger han til P4 Sjælland.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App