Frygter indsat på Kofoedsminde

Foto: TV ØST

En ung mor til to børn er efterhånden så rædselsslagen for en beboer på den åbne afdeling af Kofoedsminde, at hun ikke ved, hvad hun skal stille op.

Manden har chikaneret hende i fem måneder, men trods adskillige henvendelser til institutionen, får hun ingen hjælp.

Det hele startede med at være helt hyggeligt. Louise Cheri var netop flyttet til Rødbyhavn, da hun mødte en mand, der var venligheden selv.

-Han var rigtigt sød og imødekommende, og vi faldt i snak. Efterfølgende var vi også ude at gå ture sammen. Jeg kendte ikke nogen i Rødby, så jeg var glad for kontakten, fortæller Louise Cheri i dag til TV2 Øst.

Det hyggelige fik dog brat en ende, da nogle af byens andre beboere gjorde Louise Cheri opmærksom på, at manden er indsat på Kofoedsminde, der er en institution for dømte kriminelle. Louise Cheri, der efter eget udsagn ikke kendte til Kofoedsminde, før hun flyttede til Rødby, fik fortalt, at manden var kendt for at chikanere naboerne til institutionen, og derfor afbrød hun bekendtskabet med det samme. Og så gik det galt.

-Pludselig kom der en lind strøm af pizzaer, elektrikere, som jeg ikke har bestilt, slamsugere, jeg ikke har bestilt osv. til min adresse. Kommunen blev kontaktet om, at jeg misrøgtede mine børn, så den ene dag stod der sågar en sagsbehandler, der ville se børnene, udenfor min dør. Hun kunne selvfølgelig sagtens se, at det ikke passer, men det er da møgubehageligt, siger Louise Cheri i dag til TV2 Øst.

Chikanen har stået på i 5 måneder, og også andre i lokalområdet, som vi har talt med i dag, fortæller, at de bliver chikaneret af de indsatte på Kofoedsminde. Anne Clementsen, der ejer det hus, hvor Louise Cheri bor, har også forsøgt at stoppe chikanen af hendes lejer.

-Det er da så irriterende, og slet ikke rimeligt. Der skal være plads til os alle, og med det mener jeg ALLE, og ikke bare beboerne på Kofoedsminde, siger Anne Clementsen i dag.

Hans Christian Hansen, der er forstander på Kofoedsminde, har først for nylig fået kendskab til sagen. Han forstår godt, at Louise Cheri er frustreret over forløbet, og lover i dag, at han vil tage sagen op i morgen, mandag.

-Vi må jo prøve at se, om vi kan finde ud af, hvem det er. Vi må spørge beboerne, om det er en af dem. Og hvis ikke vi kan finde ud af det selv, så må vi kontakte politiet, siger forstanderen på Kofoedsminde i dag.

Louise Cheri håber, at der er handling bag ordene. Hun mener nemlig slet ikke, at det er de ikke-bestilte varer, der er den værste chikane.

-Det er jo fordi jeg er bange. Jeg er bange for, at han bliver fysisk voldelig. Jeg kender ikke manden ret godt, men jeg ved jo, at han bor derinde af en årsag. Så jeg kan jo kun leve i frygt, indtil de finder ud af, hvad de har tænkt sig at gøre ved problemet, siger hun.

02:15 Luk video

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App