Det vi har sammen

Frostvejret giver bilister startproblemer

Foto: TV ØST

Hundredevis af bilister her i landsdelen har haft startproblemer de sidste par dage. Den hårde frost har udfordret bilbatterierne.

Det kan være svært at nå på arbejde til tiden i disse dage.


Frostvejret driller nemlig mange bilister, som kun bruger bilen til korte ture. Det gør nemlig, at bilens batteri ikke kan klare kulden.


- Hvis de kører små ture med elbagrude og alt det tændt, så når den ikke at lade batteriet op, og så - på et tidspunkt - så vil den ikke starte, siger Brian Rasmussen, der er redder hos Falck i Nykøbing Falster.


Brug for starthjælp


Med frostgrader på helt ned til minus 16-17 grader her i landsdelen har både Falck og Dansk Autohjælp haft ekstra travlt.


Fra natten til onsdag og ind til klokken 16.30 i dag, torsdag har de to selskaber haft 1323 opkald fra bilister her i landsdelen, 586 af dem har haft brug for starthjælp.


Sidst de to selskaber havde lige så travlt var ved snevejret i begyndelsen af december, men der var det nogle lidt andre opgaver, redderne kørte ud til.


- I modsætning til nogle af dagene i december, hvor vi lavede rigtig mange fritrækninger og bjærgninger, er det tydeligt, at i disse dage er det kulden, der driller bilerne og ikke så meget glatføre, fortæller Ellen Trolle, der er vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp.

Tip os Har du et godt tip?