Fra mudderpøl til gourmetrestaurant

På en gård i Fuglebjerg lever dyrene i sus og dus. Det har tiltrukket gourmetrestauranten Noma i København. Den har nu bestilt kød fra gården.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Margrethe Kristensen havde en drøm om at blive selvforsynenede med kød. Men den måde, hun opdrætter sine dyr på, er ikke længere kun en hobby.

- Hvis det ikke smagte bedre end andet kød, havde vi nok ikke Noma som kunde, fortæller hun.

Et luksusliv
Gårdens køer, grise, høns og ænder får økologisk græs og grøntsager, de går ude hele året, og så får de lov til at lege og være sammen på god plads.

- Det er simpelthen godt for kødet, fortæller Margrethe Kristensen.

I knap et år har hun og manden spinket og sparet og sat alt til for at få et økologisk landbrug med kvalitetsstempel fra Dyrenes Beskyttelse op at stå.

Grise til Noma
Nu leverer "Peters Have" i Fuglebjerg kød til gourmetrestauranten Mielcke og Hurtigkarl på Frederiksberg og fra næste uge også til verdens bedste restaurant, Noma.

- Første hold grise til Noma skal slagtes nu her, og de skal også have nogle græskalve og ænder, siger Margrethe Kristensen og fortsætter:

- Hvis det går som vi gerne vil, så ser omsætningen ud som om. at vi allerede her på første år har positive tal. Det er nok de færreste virksomheder, der lige er startet op, der kan sige det, siger Margrethe Kristensen med et bredt smil.

Grise fra "Petershave" koster 75 kr. pr. kilo, hvis man køber kødet direkte fra gården.

www.petershave.dk


Nyhedsoverblik