Forskningscenter Lindholm lukkes

Foto: TV ØST

Forskningscenter i meget smitsomme virussygdomme på øen Lindholm bliver lukket. De statslige arbejdspladser ender i Lyngby.

DTU's forskningscenteret på øen Lindholm mellem Kalvehave og Møn fik mandag sin endelige dom. Forskningen flyttes delvis til Tyskland og til Frederiksberg, og senere til nye bygninger i Lyngby i 2017, skriver Sjællandske.

Samtidig fyres 40 medarbejdere på veterinærinstituttet, der omfatter de tre afdelinger: Aarhus, København og Lindholm.

Sådan lød udmeldingen fra koncerndirektør på DTU Niels Axel Nielsen, da der mandag var ekstraordinært møde på DTU Lindholm. Oprindeligt skulle forskningscenteret først flyttes til Lyngby i 2017. DTU har i midlertidig ikke fået bevilget de ekstra penge gennem finansloven, der skulle opretholde forskningscenteret på Lindholm.

- Derfor har vi valgt at accellerere beslutningen om at sammenlægge vores tre afdelinger til én lokalitet i Lyngby for at vende underskud til overskud, siger Niels Axel Nielsen.

Der er i alt 81 ansatte på Lindholm. Øen har siden 1925 været hjemsted for forskning i meget smitsomme virussygdomme, for eksempel mund- og klovsyge og svinepest.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App