Det vi har sammen

Forskningscenter Lindholm lukkes

Foto: TV ØST

Forskningscenter i meget smitsomme virussygdomme på øen Lindholm bliver lukket. De statslige arbejdspladser ender i Lyngby.

DTU's forskningscenteret på øen Lindholm mellem Kalvehave og Møn fik mandag sin endelige dom. Forskningen flyttes delvis til Tyskland og til Frederiksberg, og senere til nye bygninger i Lyngby i 2017, skriver Sjællandske.

Samtidig fyres 40 medarbejdere på veterinærinstituttet, der omfatter de tre afdelinger: Aarhus, København og Lindholm.

Sådan lød udmeldingen fra koncerndirektør på DTU Niels Axel Nielsen, da der mandag var ekstraordinært møde på DTU Lindholm. Oprindeligt skulle forskningscenteret først flyttes til Lyngby i 2017. DTU har i midlertidig ikke fået bevilget de ekstra penge gennem finansloven, der skulle opretholde forskningscenteret på Lindholm.

- Derfor har vi valgt at accellerere beslutningen om at sammenlægge vores tre afdelinger til én lokalitet i Lyngby for at vende underskud til overskud, siger Niels Axel Nielsen.

Der er i alt 81 ansatte på Lindholm. Øen har siden 1925 været hjemsted for forskning i meget smitsomme virussygdomme, for eksempel mund- og klovsyge og svinepest.

Tip os Har du et godt tip?