Formand freder efterskole-forstander

Foto: TV ØST

Trods kritik fra myndigheder får ulykke ikke konsekvenser for leder på Lundby Efterskole, fastslår formand.

Havarikommissionens stærke kritik af Lundby Efterskole efter kæntringsulykken på Præstø Fjord får ingen konsekvenser for skolens øverste ledelse. Det slår formanden for efterskolen, Bjarne Rasmussen, fast.

- På det foreliggende grundlag og det vi kender til nu, får det ingen konsekvenser for skolens forstander, siger Bjarne Rasmussen til Ritzau.

At Søfartsstyrelsen melder skolen til politiet efter de endelige konklusioner i rapporten, finder Bjarne Rasmussen kun naturligt.

- Det er en naturlig konsekvens af Havarikommissionens rapport, at der kommer en politianmeldelse, og at politiets jurister nu skal se på det, siger Bjarne Rasmussen.

Han understreger, at det er en enig bestyrelse, der står bag beslutningen om, at ulykken på Præstø Fjord ikke får konsekvenser for forstanderen. Syv ud af 13 elever blev i større eller mindre grad hjerneskadet af ulykken, og en lærer druknede

Det gør det heller ikke for den kvindelige idrætslærer, der var med om bord på dragebåden, da den kæntrede i det iskolde vand på Præstø Fjord i februar.

- Hun var kun med som medhjælper, siger Bjarne Rasmussen.

Bestyrelsesformanden henviser i øvrigt til en fælles pressemeddelelse, som skolen udsender med sit forsikringsselskab senere onsdag.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App