Forening advarer mod solfanger

Et solfangeranlæg er blevet en dyr fornøjelse for en fodboldklub på Lolland. Fortjenesten ved anlægget bliver snuppet af kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En satsning på grøn energi skulle have været en solstrålehistorie for Øster Ulslev Boldklub på det sydvestlige Lolland, men er i stedet blevet en kold spand vand i hovedet på de gode intentioner.

Solfangeranlægget, som klubben fik sat op sidste år, har godt nok skåret 30.000 kroner af klubbens el-regning efter udskiftningen af de gamle el-vandvarmere. Men det beløb bliver efter reglerne modregnet i kommunens lokaletilskud - det var klubben bare ikke klar over.

- Vi mente, det nærmest var en genial ide. Men havde vi vidst, hvad vi ved nu, så havde vi ikke gjort det, siger klubbens næstformand, Rasmus Aage, til TV2ØST.

Regler blokerer

Ud over tilskud fra både landdistrikspuljen og Nordea-fonden, så har klubben også lagt 60.000 kroner og en masse frivillig arbejdskraft i projektet. I håb om at besparelsen på el-regningen ville lune i klub-kassen. Men da det kommunale lokaletilskud går til at dække driftsudgifter som netop el, så bliver fortjenesten spist af det mindre tilskud.

- Vi har skåret tænder og ikke rigtig vidst, hvad vi skulle gøre. Det strøm, vi sparer, bliver simpelthen trukket, siger ungdomsformand i Øster Ulslev Boldklub, Hans Peter Palle.

Flere andre foreninger har ellers henvendt sig for at høre, hvordan man får sådan et anlæg op, men nu advarer klubben altså andre.

- Selvfølgelig er vi glade for at være miljøbevidste og grønne. Men vi skal altså også være økonomisk ansvarlige, siger næstformand Rasmus Aage.

Kommunen vil finde løsning

Hos Guldborgsund kommune, som giver tilskuddet, ærgrer man sig faktisk også. For selvom kommunen nu sparer på tilskuddet til Øster Ulslev Boldklub, så kan formand for Kultur- og Fritid, Poul-Henrik Pedersen (Nyt Guldborgsund) godt se, hvordan gevinsten ved grøn energi forsvinder.

- Det er ærgeligt, men når reglerne er som de er, så kan vi simpelthen ikke gøre andet.

Udvalgformanden havde allerede hørt om problemet via et læserbrev fra Hans Peter Palle, så derfor er den grønne energi allerede på dagsordenen til næste møde.

- VI vil undersøge, om ikke vi kan får skruet en eller anden ordning sammen, så vi kan støtte alle andre idrætsklubber, der vil lave energibesparende foranstaltninger, siger Poul-Henrik Pedersen (Nyt Guldborgsund) til TV2ØST.

Men de 60.000 kroner Øster Ulslev Boldklub har brugt af klubkassen på grøn energi er tabt.


Nyhedsoverblik