Forældre laver lektier

Foto: TV ØST

I en børnehave i Næstved får forældrene hjemmeopgaver for. Det er de så begejstrede for at ministeren i dag kiggede forbi.

I børnehaven Hvide Hus i Næstved får børn og forældre en gang imellem opgaver for derhjemme. Det kan være at skrive, hvad familien har lavet i en ferie eller læse et eventyr sammen. De ting arbejdes der så videre med i børnehaven.

- Det er godt, fordi vi dels når noget mere, når forældrene på den måde laver noget af arbejdet, dels skaber det sammenhæng i børnenes hverdag, når de ting de beskæftiger sig med derhjemme, er det samme som i børnehaven, fortæller leder Dorte Sund Jensen.

Og forældrene synes ideen er god:

- Jeg ser ikke på det som lektier. Det er jo at involvere sig i ens børns hverdag, og tale om hvad de laver, siger forælder Stine Johansen og bakkes op af Maria Sønderup:

- Jeg synes det er hyggeligt. På den måde kommer jeg tættere på børnehaven, og ved hvad der sker hernede.

I dag kom Børne- og undervisningsminister Chritstie Antorini så forbi, for at høre om børnehavens arbejde. Og hun var begejstret:

- Jeg synes ikke, det kan blive for meget, når man er tydelig om, hvad man gør med børnene. Det må også være trygt for forældrene at vide, at her er nogle rigtig dygtige medarbejdere, der har tænkt over, hvordan mit barn skal lege, lære og udvikle sig, og hvordan den bold kan gribes derhjemme.

02:13 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App