Forældede landkort vildleder de rejsende

De danske rastepladser er forsynet med landkort, men ofte er kortene mere vildledende end vejledende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du vil over Storebælt, må du rejse med færgen.

Og motorvejen mellem Ringsted og Sorø kan du først benytte fra og med 1993.

Det er nogle af de - særdeles forældede - informationer, man kan møde på de landkort, der er placeret ved landets større veje. Det fortæller DR Sjælland.

De såkaldte landinformationstavler, som egentlig er beregnet til at hjælpe de vejfarende med geografien, er i flere tilfælde fra begyndelsen af 1990'erne. Tavlerne hørte tidligere under amterne, men er nu i vid udstrækning overtaget af kommunerne. Hvilket ikke har gjort dem mere tidssvarende.

- Vi har haft det her på budgettet flere år i træk. Men vi har haft noget andet, der var vigtigere at finde penge til, siger Linda Nielsen, formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

I kommuner som Skanderborg, Vordingborg og Roskilde er meldingen den samme: Man erkender problemet, men der er ikke skattekroner nok til at få det løst.

Det er ikke kun selve landkortene, der trænger til opdateringer. Tavlerne blev i sin tid også forsynet med oversigter over bl.a. hoteller og kroer. Af dem er mange for længst lukket. Et kontroltjek af en landinformationstavle nord for Næstved har vist, at knap halvdelen af de angivne hoteller og kroer ikke længere eksisterer.


Nyhedsoverblik