Lokal madentusiast udvalgt til økoprojekt

Otte personer - heriblandt en fra Kalundborg - er udpeget til at deltage i årets Food Fighters, hvor de skal komme med ideer til at udvikle økologien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Camilla Stengaard Hansen er en af de otte studerende fra forskellige fødevareuddannelser, som efter en hård udskillelsesrunde er blevet udvalgt til at være årets økologiske Food Fighters. I uge 35 skal de unge prøve kræfter med økologien fra jord til bord og komme med deres ideer til udvikling af økologien.

- Jeg søgte om at komme med, fordi jeg har en stor passion for mad, og jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til økologi og få flere til at indtage økologisk mad. Jeg glæder mig til ugen og håber, jeg kommer til at få ideer til at udvikle nye retter, siger Camilla Stengaard Hansen.

Rammer bredt

De netop udvalgte økologiske Food Fighters 2015 har i hvert fald en ting til fælles - de er alle kommende madprofessionelle. Ellers repræsenterer de så forskellige uddannelsesretninger som ernæringsassistent, slagter, kok, professionsbachelor i global nutrition and health og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Og så kommer de fra hele landet, så både Århus, Kalundborg, Herlev, Holstebro og København er repræsenteret i gruppen af Food Fighters.

- Jeg tror, vi har fået udvalgt otte rigtige gode økologiske Food Fighters, selvom det var svært. Vi har igen i år modtaget nogle virkelig gode ansøgninger, men jeg synes, vi rammer de forskellige fødevareuddannelser bredt med de otte udvalgte, siger Marie Haahr Jensen, konsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Food Fighters.

Unikt indblik i økologien

I løbet af uge 35 rejser Food Fighterne landet tyndt for at besøge forskellige økologiske produktioner. Undervejs skal de otte deltagere løse forskellige opgaver ved at bruge og forholde sig til de ting, de ser både som gruppe og som enkeltpersoner.

- Vi giver de unge kommende madprofessionelle et unikt indblik i de problemstillinger, udfordring og muligheder, som økologien står overfor lige nu. Uanset om der produceres økologisk øl eller vin, kyllinger eller grøntsager eller om det handler om at få kunderne til at købe produkterne. Vi håber så samtidig, at de nye Food Fighters vil give deres bud på løsninger på de udfordringer de oplever, siger Marie Haahr Jensen.

Skal åbne øjnene

Når ugen er slut skal Food Fighterne desuden levere 10 konkrete ideer til, hvordan der kommer mere økologi ud på de danske køkkenborde.

- Et af hovedformålene med de økologiske Food Fighters er at bringe økologien ind i bevidstheden hos de unge på fødevareuddannelserne generelt og at skabe et utraditionelt link mellem producenter og kommende madprofessionelle. Men målet er også at åbne vores øjne for nogle af de ting, vi ikke længere opdager og give os nye og gode ideer, siger Marie Haahr Jensen.

Det er ottende gang, at Landbrug & Fødevarer har Food Fighters på tur. Projektet startede i 2005.

Årets otte udvalgte Food Fighters er:

  • Camilla Stengaard Hansen, delikatessen-assistent, Kalundborg
  • Sofie Sommer Birch Bach-Andersen, kokkeelv, Aarhus
  • Marie Christiansen, slagterelev med speciale i delikatesse, Aarhus
  • Daney Ísbjörg Helgadóttir, professionsbachelor i ernæring og sundhed, Aarhus
  • Siri Robinson, professionsbachelor i global nutrition and health, Aarhus
  • Birthe Mølleskov, ernæringsassistent, Herlev
  • Nikolaj Rosenkilde Kølbæk, ernæringsassistent, Holstebro
  • Christian Præstholm, professionsbachelor i ernæring og sundhed, København

Læs mere om Food Fighters her.

/ritzau/


Nyhedsoverblik