Folkeskolelever sakker bagud på karakterer

Foto: TV ØST

Karakterkløften mellem privatskolen og folkeskolen vokser i de fleste kommuner. Ringsted er een af de kommuner hvor det står værst til

Trods flere års debat om danske skoleelevers faglige færdigheder, halter børn i folkeskoler nu yderligere efter jævnaldrende kammerater i privatskoler, når det gælder karakterer.

En omfattende kortlægning af eksamenskaraktererne, som Ugebrevet A4 har gennemført, viser, at privatskolernes karaktergennemsnit ligger over folkeskolernes i 68 af landets kommuner - og forskellen er stærkt stigende.

Blandt kommunerne, hvor Folkeskolen ligger  bagud for privatskoler er Ringsted, der har et karaktergab på -2,35. Det giver kommunen en kedelig fjerdeplads på listen over kommuner med karakterkløft.

Også Holbæk, Slagelse, Faxe, Næstved og Sorø står på A4's listen over de 36 danske kommuner, hvor folkeskolernes karaktergennemsnit ligger mindst eet karakterpoint under privatskolerne.

Hvis udviklingen fortsætter risikerer folkeskolen følge flere eksperter at miste værdifulde elever, der kan hæve niveauet for de svageste.

- Det er et problem, fordi stærke elever gavner indlæringen for ressourcesvage elever, uden at det går ud over de stærke elevers egen indlæring, siger vicedirektør Hans Hummelgaard, Anvendt Kommunalforskning (AKF).

Vordingborg er den eneste kommune i regionen, hvor folkeskolen overgår privatskolernes karaktergennemsnit.

Bedste kommune i landet er ifølge Ugebrevet A4 Brønderslev, der har et karakterforspring på 3,70

Værst er Ishøj, der har et karaktergab på -3,30

Her er oversigten over de af regionens kommuner, hvor karaktergennemsnittet i Folkeskolen ligger henholdsvis over - eller under snittet i den pågældende kommunes private skoler:

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App