Folk vil have hestekød

Efter den store hestekødsskandale vil folk smage på kødet. Det skaber travlhed hos slagterne og glæde hos Dyrenes Beskyttelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hos Slagteren i Næstved solgte de i dag hestekød for første gang. Efter tre timer var der røget 10 kg. fars og en halv fillet til bøffer.

- Jeg er godt tilfreds, smiler slagteren, Thomas Kyhn Madsen.

Kødet får han fra et slagteri i Tornemarke mellem Skælskør og Næstved. Her mærker man også efterspørgslen.

- Den er stor. Der ringer måske fire om dagen, der vil have hestekød. Det kan jeg ikke huske, jeg har prøvet, siger indehaveren, Jørgen Nielsen.

For hestekød er ikke populært i Danmark. Mens hestekød er en delikatesse i Sydeuropa, er forbruget faldet med 80 procent herhjemme de sidste 20 år. Fra 1000 tons i 1990 til 200 tons i 2011. Men nu vender det måske.

- Det kan man håbe. Måske får dem der nu smager kødet smag for det, siger Jørgen Nielsen.

Det håber de i hvert fald hos Dyrenes Beskyttelse, der er glade for den nye interesse for hestekød.

- Det er godt. Det værste for hestene er, hvis de skal fragtes ned til Sydeuropa på lastbil, det er volsomt stressende for dem. Så lad os endelig få dem slagtet her i landet på nærmeste slagtehus, siger Jens Svenningsen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.7


Nyhedsoverblik