Fødevarer med dioxinæg er ufarlige

Fødevarestyrelsen ser ikke umiddelbart en fare for forbrugerne i, at Fødevareindustrien har brugt dioxinæg fra producent i Herlufmagle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ufarligt for forbrugerne, at fødevareindustrien har fået to små leverancer af æg fra de danske avlshøns, som har fået dioxinforurenet foder.

Det skønner Fødevarestyrelsen og Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Fødevarestyrelsen har indledt en undersøgelse af, hvor i fødevareindustrien, de to leverancer er havnet. Men styrelsen regner ikke på forhånd med, at dioxinforurenede æg har kunnet forurene de fødevarer, de er blandet op i, så meget, at det er sundhedsskadeligt at spise for mennesker, siger beredskabschef Kim Vandrup Sigsgaard.

- Der kan godt være æg, hvor grænseværdierne er overskredet. Men det vil være udtyndet i det færdige produkt, siger beredsskabschefen.

Ifølge virksomheden, Triova, der har fået en leverance af det dioxinforurenede foder, er to mindre partier såkaldte knækæg fra avlshøns tilgået fødevareindustrien.

Fødevarestyrelsen vil undersøge, nøjagtigt hvilke produkter, der kan indeholde æg fra de høns, der har spist dioxin. Styrelsen vil også udtage prøver fra de besætninger, som har leveret knækæg til fødevareindustrien for at se, om grænseværdierne er overskredet.

Ligeså vil Fødevarestyrelsen ekstraordinært undersøge udvalgte tyske produkter for indhold af dioxin.

/ritzau/


Nyhedsoverblik