Fødevarer billigere syd for grænsen

Det river i tegnebogen, når vi handler dagligvarer i Danmark. Men kun få kilometer og en sejltur herfra er det meget billigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Godt nok kræver det en sejltur over Femern Bælt, men når familien Jensen fra Strøby Ladeplads på Stevns lander i et supermarked syd for grænsen, er de ikke i tvivl om, at det kan betale sig.

- Det er bare billigere her. Det er ganske enkelt, siger Tommy Jensen.

I dag var Tommy og Ulla Jensen forbi Fleggard i Burg i Tyskland for at handle ind til jul. De kører til Tyskland omkring fire gange om året for at købe ind – og når de er her, køber de altid dagligvarer med hjem.

- Priser på hverdagsting som kød, smør og fløde er blevet meget dyrere i Danmark, så det kan godt betale sig at tage herned. Man kan jo tage en køletaske med, så varerne kan holde sig, siger Ulla Jensen.

Ifølge en analyse fra brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer handler hver syvende ind ved grænsen med det formål at købe fødevarer. Og 79 procent af de adspurgte ville overveje at handle mere ind ved grænsen, hvis priserne på fødevarer bliver ved med at stige i Danmark.

- Jeg tror helt klart, at jeg ville handle oftere her i Tyskland. Jeg kunne næsten få lyst til at flytte herned, siger Ulla Jensen.

Den samlede danske grænsehandel løber op i 6,6 mia. hvert år.


Nyhedsoverblik