Fodbolddommere skal finde sig i flere skældsord

Nu skal fodbolddommerne i regionen være bedre til at ignorere forældre, der råber og skriger på sidelinien til børnenes fodboldkampe. Sjællands Boldspil Union vil have færre kampe, der bliver aflyst på grund af hysteriske forældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fodbolddommere skal høre på mange tilråb fra hysteriske fodbold-forældre.

- Jeg ved, hvor du bor. Jeg knepper din mor, siger Henrik Funder fra disciplinærudvalget i Sjællands Boldspil-Union. Han giver eksempler på, hvad er det for nogle skældsord og tilråb, som fodbolddommerne må lægge ryg til. 

Dommerne skal nu blive bedre til at ignorere tilråbene. Det kan forhindre, at mange børne- og ungdoms-kampe bliver aflyst. Det mener Sjællands Boldspil Union.

- Antallet af aflyste kampe kan helt sikkert nedbringes. En ting er at kende fodboldloven. Noget helt andet er, at man kan håndtere konflikter på sidelinien, siger Henrik Funder. 

Magasinet Missionen på TV2 ØST fortalte i går, at hysteriske forældre har været skyld i 41 aflyste sjællandske fodboldkampe i børne- og ungdoms-rækkerne siden 2005. Men dommerne må i princippet kun fløjte en kamp af, hvis de føler sig decideret truet.

- En ung dommer kan godt blive forskrækket, hvis der er nogen, der råber, jeg ved, hvor du bor. Andre mere erfarne dommere, der har oplevet den slags mange gange, ved godt, at der ikke står en råbende familiefar ved ens havelåge, når man kommer hjem, siger Henrik Funder.

Dommerne erkender, at mange dommere kan bruge mere undervisning i konflikthåndtering. Især de helt unge teenage-dommer.

- Når man er 17 år, så er det klart, at man ikke har lige så meget i rygsækken af erfaring som en ældre dommer. Vi skal arbejde på at fylde deres rygsæk op, så de bliver bedre rustet til at overhøre de råbende forældre, siger Per Svendson, der er formand i Vestsjællands Fodbolddommerklub.

Sjællands Boldspil-Union mener ikke, at man har tabt kampen til de hysteriske forældre.

- Vi må bare acceptere, at sygeplejersker, politibetjente og skolelærere skal finde sig i mere end for 25 år siden. Og det gælder også fodbolddommere, siger Henrik Funder.

DBU kører i øjeblikket en kampagne, der hedder Fair Play - Forældre på sidelinien. Her kan fodboldforældre få hjælp med temadage og andre arrangementer, der gør det nemmere at håndtere konflikter på sidelinien.

Se mere på hjemmesiden: http://www.dbu.dk/page.aspx?id=2089


Nyhedsoverblik