Flere tricktyve på spil i weekenden

Foto: TV ØST

Både i Kalundborg og Holbæk har ældre borgere haft besøg af tricktyve i løbet af weekenden. Politiet opfordrer de ældre til at være mere skeptiske.

Fredag eftermiddag modtog politiet anmeldelse om, at en 85-årig kvinde havde overrasket en mand, der stod og rodede i nogle skuffer i hendes lejlighed i Svebølle Parken i Svebølle. Den 85-årige kvinde beskriver gerningsmanden som: Mand, 160-165 cm. høj, mellemblond kort hår, spinkel af bygning. Han var iført skjorte og talte gebrokkent dansk.

Efterfølgende viste det sig at den samme gerningsmand havde været inde i lejlighederne hos en 85-årig mand og en 86-årig kvinde.

Blot en time efter modtog politiet anmeldelse om, at en 78-årig kvinde havde overrasket en mand i sin lejlighed. Den 78-årige beskriver manden som: Udenlandsk mand, 40-50 år, 170 cm, almindelig af bygning med mørkt kort hår og gyldenbrune øjne. Han var iført blå cowboybukser og en mørkeblå skjorteligende overdel.

Gerningsmanden blev skræmt væk, da han blev opdaget, og der blev formentlig ikke stjålet noget. Han kørte væk fra stedet i en mørkeblå bil - muligvis en Ford.

Politiet opfordrer nu ældre borgere til at være ekstra forsigtige.

Politiets råd:

• Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen eller spørg igennem døren, hvem det er og hvad de vil.
• Husk: Før en håndværker eller lign. kommer, så er det ofte varslet på forhånd.
• Vær varsom med at lade vinduer og døre stå åbne på varme dage.
• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme.
• Ring hurtigt til politiet - 114 - hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.
• Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.
 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App