Flere trafikdræbte unge på Sjælland

Foto: TV ØST

Næsten dobbelt så mange unge bliver slået ihjel i trafikken her i landsdelen, hvis man sammenligner med hovedstads-området. Det sker til trods for, at der bor tre gange så mange mennesker i Region Hovedstaden.

Ny kampagne fra Sikker Trafik

Du kan se mere om kampagnen og sende tre gangstere efter en af dine fartglade venner på:

www.familien.nu

 

Unge på landet har ikke meget respekt for fart, hvis man sammenligner med unge fra hovedstadsområdet.

- Vi kan se, at unge i Region Sjælland ofte kører stærkere end i Region Hovedstaden, og det kan få alvorlige følger, siger underdirektør Karina Petersen, Sikker Trafik.

Fra 2006-2010 blev 17 unge mellem 18 og 24 år dræbt i trafikken i Region Hovedstaden. I vores landsdel var det tal helt oppe på 31 trafikdræbte.

Sikker Trafik har netop søsat en kampagne, som med humor og action skal få de unge til at tage foden af speederen.

- Man kan via facebook sende en film med tre gangstere efter en af sine venner, som man synes kører for stærkt. Gangsteren ringer så samtidig op til personen og truer med at 'nakke dem', hvis ikke man sætter farten ned, fortæller Karina Petersen, underdirektør i Sikker Trafik.

Christopher Løgsted Bitsch overlevede mirakuløst en voldsom trafikulykke for otte år siden. Her kørte han med op mod 200 km/t ind i en bropille nær sit daværende hjem i Tølløse. I dag er han hjerneskadet og lider af kronisk hovedpine.

- De unge ved slet ikke, hvad de har med at gøre med den type biler, de kører. Det er nemt at sige, men de skal sætte farten ned, siger Christopher Løgsted Bitsch.

Copyright foto: photodan.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App