Flere kvinder i alkoholbehandling (Video)

Druk er efterhånden blevet en folkesygdom. Men for første gang nogensinde er der nu flere kvinder end mænd, der tager imod hjælp og kommer i behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag drikker Anette Hartmann Hansen vand. For blot et år siden var det ikke altid sådan.

- Jeg kunne drikke et par liter vin om dagen, når det var slemt, siger Anette Hartmann Hansen fra Næstved.

Misbruget kostede hende blandt andet jobbet som dagplejemor, og hun var tæt på at få slået hånden af familien.

- Man vil så gerne være så god og dygtig som muligt, og alligevel tager vi for meget til os. Det blev stressende for mig. Og så kunne jeg lige pludselig ikke magte det, jeg gerne ville. Så tyede jeg til flasken, siger hun.

For et år siden søgte hun hjælp til at komme ud af sit mangeårige problem. Det var hun ikke den eneste kvinde, der gjorde. Sidste år var der for første gang flere kvinder end mænd hos behandlingscentret Blå Kors i Bjæverskov. Ud af hver tiende alkoholiker på afvænning var hver sjette en kvinde.

[video:video_mangler:100217_kvindedruk.flv]

- Jeg tror, at der er en tendens til at kvinderne tør stå ved sig selv og tør stå ved, at de har et problem. Og så tror jeg også, at der en større åbenhed omkring alkohol i vores samfund, siger Inger Chercka, Psykolog og Behandlingsleder på Blå Kors i Bjæverskov.

Hvilke andre begrundelser bruger kvinderne for at tage kampen op?

- Det ene svar er at de yngre kvinder er bange for at få tvangsfjernet deres børn, og at de kan ikke passe dem ordentligt, så længe de drikker. Og det andet er så, at de kvinder, som er blevet bedsteforældre, ikke får lov til at passe deres børnebørn, hvis de er fulde. Heldigvis for det, fordi det motiverer dem til at søge behandling, siger Inger Chercka.

I dag er vinglassene hos Annette Hartmann Hansen sat tilbage på hylden. Og det har betydet alt for hende og familien.

- Jeg har det meget meget bedre. Jeg kan begynde at lære mig selv at kende igen, siger Anette Hartmann Hansen fra Næstved.

Siden 2006 har alkoholbehandlingen været gratis, for dem der får den bevilliget og så er den omfattet af behandlingsgarantien. Det vil sige, at man er garanteret behandling inden for 14 dage.


Nyhedsoverblik