Flere klager i Holbæk

Foto: TV ØST

202 borgere har i årets første otte måneder klaget til Beskæftigelsesankenævnet over Holbæk Kommunes afgørelser i sager om førtidspension, sygedagpenge og kontanthjælp. Det er en stigning på 37 procent i forhold til de 147 klagesager i samme periode sidste år, skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Der er færre, der får tilkendt førtidspension end nogensinde før, siger Niels Lomholdt, socialrådgiver hos 3F Holbæk-Odsherred.

Men Niels Lomholdt vil ikke udtale sig om, hvorvidt kommunen har strammet op på proceduren, før han kan se, hvor mange gange Beskæftigelsesankenævnet går ind og omstøder Holbæk Kommunes beslutninger.

Normalt ændrer Beskæftigelsesankenævnet hver fjerde afgørelse fra kommunerne.

Hos Holbæk Kommune kan man ikke forklare den store stigning, men man ser heller ikke borgernes mange klager som et problem.

- Det er uinteressant, hvor mange klager vi får, for nogle gange opfordrer vi også selv borgerne til at klage. Det interessante er, hvor ofte Beskæftigelsesankenævnet ændrer vores beslutning, og der kan vi ikke se, at der er sket nogen ændringer, siger Kasper Kyed, der er arbejdsmarkedschef i Holbæk Kommune, til dagbladet Nordvestnyt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App