Flere hyrer private socialrådgivere

Modtagere af sygedagpenge bruger tusindvis af kroner på at få hjælp til sagsbehandlingen af private socialrådgivere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Private socialrådgivere i fremgang

Mange borgere på sygedagpenge føler sig nødsaget til at bruge tusindvis af kroner på at hyre en privat socialrådgiver, når de oplever, at kommunerne er tunge at danse med.

Det fortæller DR Sjælland.

Modtagere af sygedagpenge hyrer hjælp

Det er især borgere på sygedagpenge, der benytter sig af private socialrådgivere. En af dem er Johnny Larsen fra Haslev. Den 60-årige tidligere journalist og pakkepostmedarbejder er fanget i en dyb depression og har ligget i kamp med Faxe Kommune om retten til sygedagpenge.

- Da kommunen fjernede mine sygedagpenge, trådte den private socialrådgiver i karaktér og skaffede dem tilbage på to dage, så jeg er glad og taknemmelig for, at der er nogen jeg kan stole på og som taler min sag, siger Johnny Larsen til DR Sjælland.

Sagsbehandlere i det offentlige er pressede

Ricky Magnussen er privatpraktiserende socialrådgiver og manden bag firmaet Privatrådgiver.com. Med base i Odense har han kunder over hele landet.

- Det er egentlig dybt forkasteligt, at jeg kan have et eksistensgrundlag på at hjælpe borgerne mod de kommunale sagsbehandlere. Men jeg oplever ofte, at kommunerne handler på et tvivlsomt juridisk grundlag og de senere års økonomiske krise har presset sagsbehandlerne til at træffe omdiskuterede afgørelser i sager om fleksjob, førtidspension og sygedagpenge, siger Ricky Magnussen.

Dansk Socialrådgiverforening beklager udviklingen

Foreningen kalder det forståeligt, da økonomien ofte vejer tungere end den faglige vurdering ude i kommunerne.

- Jeg kan godt forstå, at der er borgere der føler sig pressede i systemet. Men jeg synes det er vigtigt at understrege, at det ikke er den enkelte socialrådgiver der er problemet, men i stedet de senere års nedskæringspolitik ude i kommunerne, der har udløst den her problematik, siger Marianne Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst til DR Sjælland.


Nyhedsoverblik