Flere gadehververe på vej

Folk fra hjælpsorganisationerne kommer til at fylde endnu mere i gadebilledet. Det er resultatet, hvis et nyt cirkulære bliver godkendt af Justitsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Du er sikkert stødt ind i folk som Mads Hove før og vil fremover komme til det endnu oftere. Mads Hove har arbejdet som gadehverver i blandt andet Vordingborg, Næstved og Ringsted for Amnesty International. I dag stod Mads på kasinotorvet i Slagelse og hvervede medlemmer.

Slagelse Cityforening er bekymrede for udviklingen - Henvendelsesformen kan godt opleves som irriterende for kunderne, så vi så gerne, at det blev styret mere centralt. Fx ville vi gerne hjælpe med at organisere, hvem der var her hvornår. Og hvis de kunne stå i nogle boder, ville det også være bedre. Hvis der kommer flere, skal vi nok have større fokus på området, siger Aktivitetschef i Slagelse Cityforening Morten Hass Augustsen. Og meget tyder på, at der kommer flere. Et nyt forslag til cirkulære fra Justitsministeriet vil gøre det ulovligt for hjælpeorganisationerne at spørge efter andet et medlemskaber på gaden. Det betyder, at cirka halvdelen af indtjeningen ved arbejdet forsvinder for Amnesty International. 

- Vi kommer i år til at miste 3-4 millioner kroner, og så må vi jo til at sende flere hververe på gaden, siger Lars Normann Jørgensen, som er generalsekretær i Amnesty International.

På landsplan regner hjælpeorganisationerne med at tabe 200 millioner kroner på forslaget


Nyhedsoverblik