Flere familier får lukket for strømmen

Mange familier oplever at elselskaberne lukker for strømmen, hvis de ikke kan betale deres elregning. På to år er tallet steget med 41 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Familien Larsen er midlertidigt flyttet fra deres hjem i Høm ved Ringsted. Elselskabet har nemlig lukket for strømmen, selvom det er minusgrader udenfor.

- Det betyder, at vi er nødt til at forlade alt, hvad vi ejer for at kunne overleve. Vi er flygtet et andet sted hen for at få noget varme og et sted at sove, siger Christina Larsen.

Da familiens far mistede sit job, havde de ikke penge til at betale regningen. I mandags lukkede SEAS så for strømmen.

- Jeg blev jo sur og ked af det. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Det hele så bare sort ud, synes jeg. Jeg kunne tude over det hele, siger Christina Larsen.

De kontaktede derfor Ringsted Kommune, der nu har bevilget et lån.

Men familien er langt fra den eneste, der har problemer med at få betalt elregningen. Ifølge brancheorganisationen Dansk Energi fik 20.600 private og virksomheder lukket for strømmen i 2007, og i 2009 steg tallet til 29.200.

Har man svært ved at få betalt regningen, er der flere ting, som man kan gøre. Hos Mødrehjælpen rådgiver de hver dag mange familier, der er havnet i vaskeligheder. Ved at ringe på telefonnummer 70 11 12 12 kan man helt anonymt få gode råd.

- Først skal man lave et budget, så man kan få et overblik over, hvorfor økonomien halter. Dernæst skal man ringe til elselskabet og fortælle, hvorfor man ikke har betalt regningen, så man kan få lavet en aftale om en afdragsordning.. Til sidst så er det en god idé at få noget professionel hjælp. Der er tit nogle bagvedliggende årsager til, hvorfor man ikke kan få betalt sine regninger, siger Maria Karolini, der er socialrådgiver hos Mødrehjælpen.

 


Nyhedsoverblik