Fiskefrikadeller med remouladesauce (15/4-11)

Mads er i køkkenet på Sorø Husholningsskole, hvor lærer Kim Petersen giver gode råd og opskrifter fra sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser (til fire personer):

Fiskefars

  • 500 g torskefilet eller anden fisk
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk eller fløde
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Smør og olie til stegning

Kartofler og remouladesauce

  • 1 kg kartofler gerne nye
  • 100 g mayonnaise
  • 200 g cremefraiche 9 eller 18%
  • 1-2 spsk. sennep
  • 1 lille glas pickles eller syltede agurker samt lidt kapers
  • Gurkemaye, salt og peber, eventuel lidt karry.

Fremgangsmetode:

  1. Efterse fisken for ben og hak fisken på kødhakker eller i en blender.
  2. Bland alle ingredienserne til farsen og lad den hvile i køleskab 1-2 timer.
  3. Skrald eller vask kartoflerne og kog dem møre i let saltet vand.
  4. Form frikadellerne og steg dem på en pande i smør/olie, ca. 4-5 minutter på hver side ved middel varme.
  5. Rør ingredienserne til dressingen sammen og server efterfølende retten på en tallerken med en skive citron eller lime samt lidt persille.


Nyhedsoverblik