Fest og farver i Gedser

I 1886 kom der en fast færgeforbindelse fra Tyskland til Danmark, og med den opstod landets sydligste by. I dag fejrede de 125 års jubilæum i Gedser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Engang var Gedser et trafikalt knudepunkt med hundredevis af arbejdspladser hos jernbanen og ikke mindst på færgeruten til Tyskland.

Det er 125 år siden nu, og der er sket meget siden. Men for de lokale er Gedser ikke længere bare den by, man kører igennem, når man skal med færgen. Den er så meget mere.

- Der er fred og ro, der er rare mennesker, der er sammenhold. Og så er der et utrolig rigt foreningsliv, siger Lisbeth Svarrer fra Gedser. Også Benny Olsen, der har boet i byen siden 1960 synes byen er unik og absolut et besøg værd.

- Vi har jo danmarks fineste strande. Og strækningen herfra og op til marielyst har vi stort set for os selv, siger han.

I dag blev Gedser fejret med en blanding af det nye med det gamle. En tur med veteranbussen bragte minder frem. Indvielsen af det nye torv bragte glæde og håb for et nyt Gedser med masser af turister til at værdsætte de naturskønne omgivelser.

Selvom Gedser nok altid først og fremmest vil være kendt som færgeby, står fremtiden åben.


Nyhedsoverblik