Femern-projektet skal få de unge i arbejde

Fire ministre sætter nu folk på Femern Bælt projektet, der skal øge beskæftigelsen i Region Sjælland, især blandt de unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter to måneders dialog går Femern Belt Development og fire ministerier nu i samarbejde om en projektidé, der skal øge beskæftigelsen i Region Sjælland.

 

Især de mange unge ledige i regionen, skal komme i arbejde i forbindelse med det omfattende Femern-projekt. Derfor har man indhentet forslag fra kommuner og jobcentre til, hvordan de mange arbejdsløse kan blive en del af byggeprojektet. Og forslagene er blevet meget positivt modtaget af flere ministre.

- For at sikre, at Danmark får størst mulig glæde af Femern-projektet, er vi nu i dialog med ca. 600 virksomheder med henblik på at blive bedre rustet i den internationale konkurrence. Men vi vil også gerne have de mange unge og langtidsledige med i denne historiske mulighed for at få et job, og vi glæder os nu over, at vore ideer er blevet positivt modtaget, siger formanden for Femern Belt Development, Svend Erik Hovmand.

Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini, Transportminister Henrik Dam Kristensen, Beskæftigelsesminister Mette Fredriksen og Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen har hver især udpeget en medabejder fra deres ministerier, som skal arbejde på projektet "fra reserve ril ressource" fremover.

Unge skal i praktik i Tyskland

Målet er, at få de mange unge til at gå fra at være en reserve til at være en ressource i de kommende store anlægsopgaver, blandt andet ved at ændre nogle regler, der gør det svært for mange unge at gennemføre deres praktiktid.

Et konkret forslag er at sende de unge i praktik hos tyske virksomheder, hvor der i modsæting til i Danmark er stor efterspørgsel på erhvervspraktikanter.

Desuden overvejer man at udvide uddannelsesgarantien på visse erhvervsuddannelser, så den omfatter flere af de fag, der bliver brug for til byggeprojektet, som for eksempel murere og lastbilchauffører.

Hovmand glæder sig over den store opbakning fra ministrene:

- Hele fire ministerier går ind i vores arbejde og har allerede taget de første initiativer til, at vi kan komme i gang med projektet "Fra reserve til ressource". Vi vil nu samle alle gode kræfter om at få flest mulig unge og landtidsledige i gang med en uddannelse hurtigst muligt," siger Svend Erik Hovmand.


Nyhedsoverblik