Faxe og Ringsted får vækstfabrikker

Foto: TV ØST

Væksthus Sjælland udvider med to nye vækstfabrikker til gavn for regionens spirende iværksættere.

Fredag blev endnu et kapitel føjet til de sjællandske vækstambitioner med åbingen at to nye vækstfabrikker.

- En vækstfabrik er et kontor og så er det en hel masse viden, man får, forklarer Væksthus Sjællands direktør Martin Váczy Kragh, som står bag projektet.

Der er i alt 11 vækstfabrikker i regionen. De første så dagens lys i 2009. Alle har de til formål at hjælpe små iværksættere med at blive store og konkurrencedygtige.

- Ambitionerne er at vi skaber rammerne for en masse virksomheder, som vokser hurtigere end hvis de ikke var på vækstfabrikken, uddyber Martin Váczy Kragh.

Ser man bort fra Region Hovedstaden, er Sjælland den region, der i 2010 vækstede mest, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det var da også en tilfreds Erhvervs- og Vækstminister, Ole Sohn, som idag kunne klippe snorene til de to seneste vækstinitiativer.

- Der er vigtigt med små enkeltmandsvirksomheder, men det er også vigtigt, at vi får flere Grundfoss- og Danfoss - store virksomheder som kan være med til at sikre, at vi har de jobs, der skal til, for at vi kan opretholde vores velfærd, pointerer ministeren.

De to nye fabrikker har i alt 19 kontorpladser. 12 af dem er allerede besat af virksomheder. Udover at stille faciliteter til rådighed - tilbyder vækstfabrikkerne mulighed for konsulentsamtaler og netværksopbygning.

- Jeg har personligt været lidt overrasket over så hurtigt, man får bygget et netværk op, fordi man har den fællesnævner, at man gerne vil bygge en virksomhed, fortæller Bonni Kryger, der med firmaet EnergyWise er en af vækstfabrikken i Faxes nye beboere.

03:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App