Faxe Kommune støtter rockere

Foto: TV ØST

Devils Choice, der har tilknytning til rockergruppen HA, får foreningsstøtte fra Faxe Kommune. Klubben fik sidste år næsten 40.000 kr. fra kommunen.

Bag en pigtrådsbklædte jernport i Haslev ligger foreningen Devils Choice, som siden marts sidste år har været officel støttegruppe for rockerne i Hells Angels. Og her bor de godt - for kommunens penge.

Ifølge foreningens hjemmeside er de en åben gruppe for motorcykel-interesserede børn og unge. Derfor giver kommunen hvert år penge til foreningen - sidste år 38.217 kroner og i år 15.000 kr.

 - Det er en motorcykelklub med vedtægter og en beskrivelse af aktiviteter, som altså ligger inden for folkeoplysningsloven, forklarer Borgmester i Haslev, Knud Erik Hansen (S).

På Christianborg erkender de, at reglerne for foreningsstøtte er problematiske, når de ender med at gå til grupper med forbindelse til kriminelle miljøer.

 - Udgangspunktet må være, at man ikke skal betale til den type grupper, der har forbindelse til det kriminelle miljø. Så det kan være en god ide at en kommende justitsminister kigger på reglerne en ekstra gang for at se, om der er nogle huller, siger Socialdemokraternes ordfører, Mogens Jensen.

Får ikke støtte andre steder

Devils Choice har også et klubhus i Ringsted, men her får de ingen støtte fra kommunen.

 - Vi har ikke fået nogen ansøgninger, så derfor er vi gået lykkeligt uden om problemet. Ellers kunne det lige så godt være os der kom galt afsted med det, siger Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen (V).

I Faxe Kommune vil de nu undersøge, om man i de andre kommuner har kunnet finde en legitim grund til at give afslag til rocker-supporterne.

 - Vi er også bekymrede og følger situationen nøje. Så inden de eventuelt søger et nyt tilskud, vil vi undersøge, om der er sket nogle ændringer, så vi ikke skal udbetale mere til dem, siger Knud Erik Hansen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App