Livsfarligt kryds ved Kalundborg syltes

Foto: TV ØST

Et farligt vejkryds på Skovvejen ved Bjergsted har inden for det seneste halvandet år kostet to mennesker livet. Kalundborg Kommune har krævet, at vejen skal gøres mere sikker for trafikanterne, men Vejdirektoratet har indtil nu afvist at gøre noget ved problemet.

For godt to uger siden blev en 48-årig mandelig cykelist  påkørt og dræbt på motortrafikvejen Skovvejen ved Bjergsted Byvej.

Kalundborg Kommune har søgt hos Vejdirektoratet om at sætte et fuldt stop skilt op for cyklisterne ved Bjergsted Byvej. Men Vejdirektoratet afviser ansøgningen.

- Vi føler os glemt, fordi vi har rettet henvendelse omkring det her, og vi synes ikke, at det hænger sammen med måde, som vejen i øvrigt er anlagt på, siger Bertel Stenbæk (V), Formand for Teknik og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune.

Mindre end tre kilometer længere nede af Skovvejen er der en venstresvingsbane, og bilister skal sætte farten ned til 70 kilometer i timen. Ingen af delene er indført ved Bjergsted Byvej.

- Det er et farligt kryds. Derfor vil vi gerne have, at de sætter noget i gang nu og giver os tilladelse til at sætte stopskiltet op eller går i gang med at ændre på vejen, siger Bertel Stenbæk.

Vejdirektoratet har ingen aktuelle planer om forbedring af sikkerheden, men vil analysere forholdene.

- Jeg kan ikke sige det andet end, at der er mulighed for vejlukning, eller der er mulighed for at lukke midterrabbatten. Der er forskellige muligheder - det vil en analyse vise, siger Hugo Højgaard, afd. leder for Plan og Trafik, Danmark Øst, Vejdirektoratet

Kalundborg Kommune har nu indkaldt Vejdirektoratet til et møde, hvor de vil drøfte fremtiden for vejkrydset,

03:00 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App