Farligt at lade maden ligge i bilen

Du kan være i fare for salmonellaforgiftning at ane det - her får du gode råd til at undgå at blive syg af bakterien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Henter du også børnene, efter du har handlet ind, mens varerne ligger i bilen? Så bør du overveje at lægge indkøbene som sidste ærinde. Ellers kan du let blive syg af maden.

Her i sommermånederne er det med bakterierne i kødet ekstra vigtigt. Der forekommer nemlig tre gange flere salmonellatilfælde hos mennesker i Danmark om sommeren i forhold til om vinteren.

Det fortæller Morten Lisby, koordinator ved Fødevareregion ØST.

Årsagen er ofte, at folk lader kødet ligge i bilen, mens de går andre ærinder, og de tænker slet ikke over konsekvenserne.

En anden årsag til de mange smittetilfælde om sommeren har også med vejret at gøre - når vi griller, tager vi kødet for tidligt ud i haven. Man skal hellere vente med at tage det ud af køleskabet indtil lige før, det skal grilles.

Hvert år smittes flere tusind danskere med salmonella.

Hvis du vil have flere gode råd til, hvordan du ellers undgår bakterierne i sommervarmen, så se med i morgen søndag kl.. 19.30 på TV2 ØST.


Nyhedsoverblik