Farlige istapper i tøvejret

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Istapper bliver løse i tøvejret og kan være farlige for forbipasserende

Efter den sibiriske kulde har huseret, er temperaturen ved at snige sig op over frysepunktet igen. Det skaber nye udfordringer både for boligejere og uheldige forbipasserende.

Når det er frostvejr dannes istapper. Hvis hustage er for varme begynder sneen at smelte og løbe ned i tagrenden. Den er typisk fyldt med is, sne og grene. Når vandet møder den fyldte tagrende, vil det løbe ud over den og forme istapper. Men når vejret begynder at tø igen, kan istapperne smelte sig fri, og det er derfor her, at man skal være på vagt.

- De kan være livsfarlige at få i hovedet, så det er en god idé at få dem fjernet med det samme fra huset. Er det et højhus, skal man sørge for at spærre af der, hvor istapperne kan falde ned, siger Riccardo Krogh fra Forsikringsoplysningen til P4 Sjælland.

Som boligejer har du ansvar for de istapper, som er på dit hus. Derfor skal du sørge for at fjerne potentielt farlige istapper eller afspærre, så forbipasserende ikke kan blive ramt af dem.

 

Send dine billeder af istapper til TV2 ØST

Du kan sende billeder på to måder. Se hvordan herunder:

MAIL:
Send en mail til redaktion@tv2east.dk. Vedhæft dit billede i mailen.

MMS:
Du kan også sende os billeder, som er optaget med din mobiltelefon. Det kan gøres ved at sende en MMS til 1231. Husk at skrive en lille tekst om, hvad billedet forestiller og hvor det er taget. Og så er det vigtigt, at du begynder din tekst med ordet "øst" eksempel: "øst jeg har taget dette billede i xxx. Det forestiller yyy. mvh (navn), (bynavn)..."

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App