Far: Præstø-ulykke skal have konsekvenser

Foto: TV ØST

En af forældrene til eleverne fra ulykken på Præstø Fjord håber, at andre kan lære af efterskolens mange fejl.

 

Der er begået fejl på fejl på Lundby Efterskole - og en politianmeldelse er derfor på sin plads.

Sådan lyder det fra Henrik Weigel, der er forælder til en af de elever, der fik hjertestop og nu er svært hjerneskadet efter dragebådsulykken på Præstø Fjord. Han har læst havarirapporten om ulykken, hvor en lærer druknede og i alt syv elever fik hjertestop.

- Rapporten fortæller, at der ikke har været styr på tingene omkring sikkerheden, og det er fundamentalt. Det skal der være, når man afleverer sine børn, siger han til Ritzau.

Han kalder det en "naturlig konsekvens", at Søfartsstyrelsen vil politianmelde skolen for ulykken.

- Vi kunne reelt have haft 15 døde mennesker. Hvis det havde været et ulykkestilfælde med hændeligt uheld, havde det været noget helt andet, siger han.

- Her er der begået fejl på fejl, der har været manglende erkendelse af faremomenter, og der har ikke været nogen sikkerhedsprocedure. Derfor er det rigtigt, at der kommer en politianmeldelse, siger Henrik Weigel.

Han understreger samtidig, at det er "meget vigtigt for ham", at sådan en ulykke bliver undgået i fremtiden.

- Hvis min søn havde været død, havde jeg nok været ekstremt bitter. Det er jeg ikke. Jeg er nået dertil, hvor jeg synes, vi skal videre, men jeg synes, det er vigtigt, der er en konsekvens, når der er så mange sikkerhedsting, der ikke er på plads, siger han.

- Jeg tror ikke bare, at det er Lundby Efterskole. Jeg tror også, at der andre steder har været en afslappet holdning til det sikkerhedsmæssige, siger Henrik Weigel.

Han understreger samtidig, at han har været glad for skolen, hvor hans datter også har gået. Og han vil ikke gøre sig til dommer over, om der skal ske fyringer, eller om der skal være andre konsekvenser for skolen.

- Det er ikke op til mig at afgøre, hvad der skal ske, og jeg går ikke målrettet efter Truels (Truelsen, forstanderen, red.) eller andre på Lundby Efterskole, siger Henrik Weigel.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App